T2 Pergola külső télikert-árnyékolóval

T2 pergola külső árnyékolóval

T2-es Pergola külső szélbiztos télikert-árnyékolóval

A leghatékonyabb hő elleni védelmet a T2-es típusú Pergola-napellenző tudja adni, hiszen ilyenkor a vászon a szaruelemek fölött, – a gravitációs hőöblítés szabályai szerint – 55mm-es elemeléssel, egy ellenhúzásos rendszerű télikert árnyékolóként fut. Ez a napellenző a Pergola rendszerébe van beintegrálva, így a nornál télikertek és az arra rászerelt árnyékoló rendszereknél jóval kisebb szerkezeti magasságúak, ezért megjelenésükben is filigránabbnak, esztétikusabbnak hatnak. Alulról látszanak az üvegmezők és az azt határoló osztóbordák. A szaruelemek külön egységekre osztják a tető felületét, igy a részben benapozott felület, illetve az árnyékoló szöveten átjutó hő gyorsabban, részenként tud kiszellőzni! Minden eddigi árnyékoló rendszernél hatékonyabb hőháztartással rendelkezik!

A szélsőséges időjárási viszonyok mellett is kellemes légkört tud biztosítani egy T2-es használatával kedvenc teraszán. A biztonsági üvegezésű tető véd a szél, eső és hó ellen. A járható felület kényelmesen takarítható, mert csak 5 és 20 fokos hajlásszög között készülhet a Pergola. A beépített mobil árnyékoló pedig az erős napsugárzás, hőterhelés és mindhárom UV sugárzás ellen is véd.

Az árnyékolóra szerelt világítást akár a szaruelemek alsó síkjára, a tokszerkezetre vagy a talpszelemenre is elhelyezhetjük. Természetesen, hagyományos értelembe vett pergolaként, üvegfedés nélkül is rendelhető.

Variációk

- szaruelem a talpszelemenig ér
– szaruelem a talpszelemenen túlnyúlva max. 1 m-t
– szaruelem pillér a szerkezet szélén
– szaruelem pillér a szerkezettől max. 1 m-re visszahúzva
Talpszelemenig érő szaruelemmel Talpszelemenen túlnyúló szaruelemmel (max.1000mm)
max. szerkezeti kinyúlás 4000 mm 5000 mm*
min. szerkezeti kinyúlás 450 mm 450 mm
max. szerkezeti szélesség 6000 mm* 6000 mm*
min. szerkezeti szélesség 775 mm** 775 mm**
max. szerkezeti felület 24m2* 30m2*
min. tető hajlásszög
max. tető hajlásszög 20° 20°
Színválaszték WAREMA_Standard színskála alapján

*anyagfüggő
**ha a motor integrált rádiós vevővel rendelik, a minimális szélesség 130 mm-el nagyobb lesz!

Fontos tudnivalók:
– Csak különálló szerkezetek lehetségesek!
– Megegyező lezárással több szerkezet egymás mellé sorolható.

Színek

Közel 350 féle WAREMA és RAL-Standard színkártyából választhat házának homlokzatához, tetőszínéhez illetve teraszával harmonizáló színek közül.
Ezek lehetnek fényes, matt illetve mikrostruktúrált felületképzésűek.

Hóterhelés

A helyszínen beüvegezett WAREMA Pergoláknál öt különböző hóterhelést kell megkülönböztetni:
– hóterhelés 75 kg/m2-ig VSG10, azaz 2×5 mm ragasztott biztonsági, járható felületű üvegezéssel, egyedi engedéllyel
– hóterhelés 85 kg/m2-ig VSG10, azaz 2×5 mm ragasztott biztonsági, járható felületű üvegezéssel
– hóterhelés 125 kg/m2-ig VSG12, azaz 2×6 mm ragasztott biztonsági, járható felületű üvegezéssel
– hóterhelés 125 kg/m2-felett  VSG12, azaz 2×6 mm ragasztott biztonsági üvegezéssel + a szeruelemeken belül 30x80x3-as acél zártszelvény megerősítéssel
– hóterhelés 200 kg/m2 és 400 kg/m2 között egyedi kilakítással

Kiegészítők

Különálló ereszcsatorna vízköpővel, láncos levezetéssel, függőleges ereszcsatornával vagy a tartópillérbe rejtve is rendelhető!
Opcióként rendelhető infra-quartz hősugárzójával és a beépített, akár dimmelhető világítással és még a szezont is meghosszabbítja. A komfortfokozatot még a bluetooth-os audio-settel is fokozhatja.
A szimpla vagy hőszigetelt SUNFLEX mobil üvegfallal az oldalsó és elülső fronti bezárással pedig teljes télikert komfortot tudunk kialakítani úgy, hogy egy percen belül ki- ill. behajtogathatóak az ajtólapok.

Vászon

A standard és az Exklusive kollekcióból több mint 90 féle acryl egyszínű szövet választható.
A feláras szövetek közül háromszor 14 féle extra anyag közül lehet választani.
- A Perfora jelzésű anyagok 5mm-es négyzetrácsos felosztásoknál 1,5mm-es perforálású. Így még könnyedebb lesz az árnyékoló, kevésbé lesz szélérzékeny, jobban szellőzik, de nem vizálló!
- Az All Weather jelzésű anyagok kimondottan csapadékos időben való használatra méretezték. Így 870mm vízoszlopot tud megtartani egy 24 órán belül.