Infra quartz hősugárzó

hősugárzó pergolához

Infra quartz hősugárzó

Hűvösebb estéken sem kell lemondani a terasz kellemes hangulatáról, az Infra Quartz hősugárzóval ellátott terasznapellenző nyári atmoszférát biztosít.

Infravörös melegítőink ökológiai alternatívát jelentenek a hagyományos fűtőanyag alapú készülékekkel szemben. Készülékeink nagytömegű meleget állítanak elő, anélkül, hogy szennyeznék a környezetet és mérgező gázokat bocsátanának ki. A lámpa infravörös sugarakat bocsát ki. A sugarak azoknak a felületeknek a hőmérsékletét emelik meg, amelyekkel közvetlenül érintkeznek (emberi test, falak, padlók), ahelyett, hogy a környező légkört befolyásolnák: tehát a hatás azonnali és erőteljes. A készülékek víz- és porálló kivitelben készülnek, beltéri és kültéri használatra egyaránt alkalmasak (akár eső idején is).

Az infravörös sugárzás jótékony hatással van az egészségre:
Dr. Tadishi Ishikawa, japán kutató vizsgálati eredményei szerint, az infravörös sugárzás jótékony hatással van az egészségre. Ma már nem csak az orvostudományban, de a háztartások egyre nagyobb hányadában is alkalmazzák ezt az új típusú fűtési módszert.

Az infravörös sugarakkal történő fűtés legfontosabb előnyei:
A hagyományos, kültéri használatra alkalmatlan, elektromos (kvarc, halogén, stb) hősugárzókkal szemben, az infravörös hősugárzók nem a környezetet (az ott található levegőt) fűtik, hanem az adott környezetben jelen lévő élő szervezeteket,tárgyakat. Kevesebb mint 20%-ban melegíti a levegőt és több mint 80%-ban melegíti az emberi testet, így a fellépő hő veszteség elenyésző mértékű. Az infrafűtés fontos jellemzője, hogy alacsonyabb levegőhőmérséklet mellett is kellemes hőérzet alakul ki az emberekben, illetve a sugárzó hő a falakat szárítja, elkerülhető a penészesedés.

Hogyan „működik” az infra sugárzás?
Az infravörös sugaraknak semmi közük sincs az ultraibolya sugarakhoz, nem okoznak égéseket, bőrsérüléseket. Olyan energiaforma, ami képes tárgyakat felmelegíteni, anélkül, hogy a környezet levegőjét is felmelegítené. A mindennapjainkban a Nap jelenti az infravörös sugarak elsődleges forrását, éppen ezért, amikor a Nap elé felhők úsznak, habár a levegő hőmérséklete nem változik, hőérzetünk jelentősen csökken, hiszen nem éri testünket az infra sugárzás.

Infrás melegítő berendezéseink főbb jellemzői:
Erős szerkezet, nagyon alacsony fogyasztási költség jellemzi. Az infravörös technológia, halk, szagtalan, azonnali, széleskörű és általános melegítést tesz lehetővé, független a levegőmozgástól. A készülékben nincs üveg (vízálló fénycsőtartók) ezért nincs üvegszilánkveszély.

Összehasonlítva gázüzemű készülékekkel az infravörös rendszer nagyobb teljesítményt és alacsonyabb fogyasztást tesz lehetővé, nem beszélve a gázzal kapcsolatos kockázatokról. A készülékek IP45 védettségi fokozatúak. Csúcsminőségű termékeinket, versenyképes áron kínáljuk.

A készülékek hatóterülete 3 méter. Alapvető része a halogénnel töltött kvarc lineáris fénycső wolfram szállal, ami kb. 2200 °C fokon működik, kvarc burkolattal. Utóbbi kiszűri a fehér fényt és rövidhullámú infravörös sugárzó hőt bocsát ki. A melegítők szinte rögtön teljes hatékonysággal működnek és 1.2 mikron hullámhosszúságú sugárzó energiát bocsátanak ki.