WAREMA climatronic® BUS vezérlés

Climatronic 2.0

WAREMA Climatronic® – Az árnyékolásvezérlések királya

A WAREMA Climatronic® új mércét állít fel a BUS rendszerű vezérlések területén. Egy épületben vagy az otthonában egyszerre több funkciót is össze kell hangolni ahhoz, hogy az épület klímája egész évben változatlan maradjon. A külső időjárási tényezőkre történő megfelelő reagáláshoz az árnyékolók, szellőzők, ablakok, fűtés, légkondicionálás és megannyi egyéb berendezés összehangolására van szükség.
A WAREMA Climatronic® az épület valamennyi lényeges elektromos fogyasztóját vezérli. Legyen szó bármely évszakról, a WAREMA Climatronic® rendszer csökkenti az energiafogyasztást és mindig kellemes klímát teremt.
A WAREMA Climatronic® nagy méretű, áttekinthető, színes TFT-monitorral rendelkezik. A többfunkciós vezérlő kerék, az érzékelő üveggombjai és az érthető menü segítségével a WAREMA Climatronic® rendkívül könnyen kezelhető. Így Ön az egész rendszert ellenőrzése alatt tartja, bármikor átválthat kézi irányításra, vagy módosíthatja a beállításokat. A programozás közvetlen a készüléken, vagy még egyszerűbben számítógéppel, USB-csatlakozón vagy SD – kártyán keresztül végezhető el. A kijelző egység integrált belső hőmérséklet- és páratartalom érzékelővel van felszerelve, ezzel fontos támpontként szolgálva az árnyékolók optimális működtetéséhez.
Az épület valamennyi elektromos fogyasztójának vezérléséhez a WAREMA Climatronic® 32 csatornával rendelkezik. A mozgatási parancsokat a Clima – BUS rendszer továbbítja az aktorok felé. A fentieknek köszönhetően a Climatronic® vezérlés akár 1200 fogyasztó irányítására is képes. A rendszerbe egy kijelző, maximum 2 darab belső hőmérséklet- és páratartalom érzékelő, 3 darab külső időjárás-állomás illetve 200 darab aktor csatlakoztatható.
Az aktorok irányítják az árnyékolók vagy az ablakok hajtóműveit, bekapcsolják vagy tompítják a világítást, valamint különböző fokozatokban, vagy fokozatmentesen vezérlik a szellőztető berendezéseket.
A zsalúzia árnyékolók vezérléséhez beépített lamelladőlésszög-állító funkció áll az Ön rendelkezésére. Az automatikus dőlésszög állítás a lamellák szögét a nap állásának megfelelően mindig után állítja, így a lamellák folyamatosan biztosítják a maximális belső fénymennyiséget (anélkül, hogy energiapazarlóan mesterséges fényre lenne szükségünk), és ugyanakkor a visszaverődő fénnyel szemben is védenek. Ha pedig éppen nem tartózkodna otthon, a WAREMA Climatronic® az Ön jelenlétét szimulálva védi otthonát a nem kívánt látogatók ellen.
A WAREMA Climatronic® időjárás-állomása sokoldalú, pontos, és nagyon kis teret igénylő érzékelőegység. Segítségével leolvasható a homlokzat négy oldalát érő napfény, a csapadék mennyisége, a környezetei hőmérséklet, szélerősség és a szél iránya. A fentieknek köszönhetően az Ön WAREMA Climatronic® rendszere valamennyi szükséges információval rendelkezik ahhoz, hogy Ön kellemes klímát teremthessen.
A vezérlés a 4 ill. 6 hajtóműhöz szükséges aktorok, vagy a világítást bekapcsoló vagy a tompító kombinált aktor segítségével rugalmasan alakítható.